وجود گیاه طبیعی در منزل موجب میشود که طبیعت و شادابی فراوانی به محیط بخشیده شود. امروزه اغلب در بیشتر خانه ها گیاه طبیعی با اندازه های متناسب با فضا دیده میشود. لازم به ذکر است که همه گیاهان سازگار با فضای داخل منزل نیستند و سریع پلاسیده میشوند. برخی گیاهان هستند که به گیاهان و گل های آپارتمانی معروف میباشند و شرایط آنها به صورتی است که در محیط داخل آپارتمان قادر به رشد هستند. در این مطلب قصد داریم چند گیاه آپارتمانی به شما معرفی کنیم و اطلاعات کامل تری در رابطه با آنها در اختیارتان بگذاریم. با ما همراه باشید.
گیاهان آپارتمانی
در حالت کلی لازم است بدانید که هیچ گیاهی به عنوان گیاه آپارتمانی نداریم و در اصطلاح گیاهانی که قادر به رشد در شرایط سخت هستند را گیاهان آپارتمانی میگوییم. این گیاهان به راحتی در آپارتمان رشد میکنند.
سانسوریا
سانسوریا یکی از گیاهان آپارتمانی است که بین افراد محبوبیت بالایی نیز دارد. این گیاه برای افرادی که تاحالا از گیاهان نگهداری نکرده اند مناسب است. برگ های این گیاه حالت شمشیری دارند که زیبایی خاصی را به محیط می بخشند. سانسوریا جزو گیاهانی است که نگهداری از آنها بسیار آسان است و به سختی از بین میرود. این گیاه به آبیاری کمی احتیاج دارد و در نور کم هم رشد میکند. این گیاه دارای ویژگی های بسیاری است که برخی از مهم ترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- هوای داخل اتاق را تصفیه میکند.
- موجب اکسیژن سازی در فضا میشود.
- سموم موجود در هوای داخل اتاق را از بین میبرد.
پتوس
پتوس از دیگر گیاهان آپارتمانی است که نگهداری از آن بسیار آسان است به همین خاطر برای افرادی که تاحالا از گیاهی نگهداری نکرده اند مناسب است. برگ های این گیاه به شکل قلب می باشند و در انواع و رنگ های مختلف دیده میشوند. این گیاه برای رشد نیاز به نور و آب متوسطی دارد. آبیاری این گیاه به این صورت است که پس از خشکی کامل خاک، فرد باید برای آبیاری اقدام کند.
اسپاتی فیلوم
در میان گیاهان آپارتمانی اسپاتی فیلوم آسان ترین روش نگهداری را دارد. یکی از ویژگی های مهم اسپاتی فیلوم این می باشد که قادر به وفق دادن خود با شرایط نوری گسترده است. این گیاه برای رشد نیاز به آبیاری متوسط و رطوبت بالا دارد. اسپاتی فیلوم برگ هایی به رنگ سبز تیره و گل های سفید رنگ دارد. این گیاه قادر به تصفیه هوای داخل اتاق میباشد.
گندمی
از دیگر گیاهان آپارتمانی محبوب در بین افراد می توان به گندمی اشاره کرد. گیاه گندمی را با نام عنکبوتی هم نیز میشناسند. این گیاه دارای برگ های افشان و بسیار زیبا است. گندمی جزو گیاهانی است که برای نگهداری در منزل بسیار مناسب است. این گیاه به راحتی با هرشرایطی سازگار میشود و برای رشد تنها نیاز است آن را در نقطه ای روشن قرار دهید و خاک آن را مربوط نگه دارید.
ساکولنت و کاکتوس
برای افراد مبتدی و کسانی که تاحالا از گیاهی نگهداری نکرده اند ساکولنت و کاکتوس گیاه مناسبی است. این گیاهان سریع با شرایط خو میگیرند و قادر به رشد در شرایط سخت نیز هستند. نکته مهمی که در رابطه با این گیاهان باید دانست این است که در محیط های پر نور نگهداری شوند. برگ های این گیاهان گوشتی هستند و تا حدودی آب را در خود ذخیره میکنند به همین خاطر دیر به دیر نیاز به آبیاری دارند و جزو گیاهان کم آب محسوب میشوند.
لاکی بامبو
لاکی بامبو جزو گیاهانی است که نگهداری از آن بسیار آسان است و برای رشد لازم است تنها در یک ظرف شیشه ای بلند پر از آب بدون کلر نگهداری شود. بامبو قادر به رشد در نور بسیار کم نیز میباشد. اما لازم به ذکر است که نور غیرمستقیم را نسبت به نور مستقیم ترجیح میدهد. از قرار دادن این گیاه در فضاهای بسیار سرد خودداری شود.
کاکتوس خرفه ای
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم گیاهان آپارتمانی انواع مختلفی دارند که کاکتوس های خرفه ای از دیگر انواع آن محسوب میشوند. برگ های این گیاه گوشتی و سبز رنگ است و قادر به جذب آب در خود میباشد. همین موضوع باعث میشود که جزو گیاهان کم آب محسوب شود. این گیاهان باید در معرض غیرمستقیم نور قرار بگیرند.
پپرومیا
پپرومیا جزو گیاهان زیبا و مقاوم آپارتمانی است که در رنگ و شکل های مختلفی وجود دارد. از این گیاه باید در محیط هایی که رطوبت بالا دارند نگهداری شود اما باید توجه داشت که در فصول سرد زیاد به آنها آب داده نشود زیرا قادر به جذب آب در خود میباشند و نهایت خراب میشوند.
زاموفیلیا
از دیگر گیاهانی که به افراد مبتدی پیشنهاد میشود زاموفیلیا است. این گیاه مقاومت بالایی دارد و خود را با شرایط سخت هم وفق میدهد. این گیاه باید زیر نور غیرمستقیم و کم نگهداری شود. باید توجه داشت که خاک این گیاه باید زهکشی مناسب شده باشد. زاموفیلیا جزو گیاهان زینتی و لوکس به حساب می آید به همین دلیل زیبایی خاصی به محیط میبخشد.
درسنا
درسنا جزو گیاهانی است که گونه های متفاوتی دارد و اغلب برای نگهداری در آپارتمان مناسب میباشد زیرا روش نگهداری از آن بسیار ساده است. این گیاه را باید به صورت سالیانه هرس کرد و نیاز به آبیاری به صورت منظم دارد. درسنا نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد و آبیاری بیش از اندازه باعث خراب شدن آن می شود.
فیکوس
فیکوس جزو دیگر گیاهان آپارتمانی است که زیبایی منحصر به فردی را به فضا میبخشد. این گیاه جزو گیاهان بزرگ محسوب می شود که در هرجای اتاق قرار بگیرد آن نقطه را کانون توجه قرار میدهد. این گیاه باید در معرض نور زیاد باشد و باید توجه داشت که خاک آن در حد فاصل هر دو آبیاری کامل خشک شود.